Valóságos mesék, mesés valóságok, írásaim

Valóságos mesék, mesés valóságok, írásaim

A 24. óra – egy pillanat az Univerzum életéből

Univerzum novelláskötet - (jobb agyféltekés írók - jobb agyféltekés írásai)

2015. december 23. - rame

A MMXV. Galaktikus Év elején a legfelsőbb Bolygó Tanács összeült az éppen esedékes bolygóközi tanácskozásra, amelyre tíz galaktikus évenként kerül sor (kivéve, ha valami rendkívüli esemény azonnali intézkedést igényel, akkor persze hamarabb). A napirendi pontok között a Föld nevű bolygóról készült prezentáció kiemelt helyet foglalt el.

A Tanács a tágas Univerzum legöregebb tagjaiból és néhány fiatalabb az elmúlt 25 galaktikus évben született bolygóból áll a tíz galaktikus évenként sorsolással kiválasztottak mellett.

A választási rendszer, amely az Univerzum kialakulását követő néhány kaotikus évtized után alakult ki és némi finomítással napjainkig azonos elv szerint működik. Azon alapul, hogy egyrészt kihasználja a legidősebbek tapasztalatát, végtelen tudás- és adatbázisát, másrészt biztosítsa a folyamatos fejlődést és a Galaktikus Birodalom igazgatásához való minél szélesebb körű hozzáférést a birodalom tagjai számára.

Állandó megbízása csak a mindenkor legöregebb három tagnak van, valamint a titkári feladatot ellátó megbízottnak, akit csak akkor mentenek fel megbízatása alól, ha saját maga kéri, vagy – bár erre nemigen akadt még példa – a tanács felmenti, mert nem látja el megfelelően a feladatát.

Az összes többi tagja az Univerzumnak megfigyelőként – de nem beleszólási, szavazati joggal – részt vehet a Tanács ülésein és az ülést megelőzően javaslatot tehet a napirendre.

 A bolygók nagy száma és egymástól való hatalmas távolsága nem akadályozza a közügyek ilyen formán történő gyakorlását, hiszen bármelyik tag képes akár egy, vagy egyszerre több társával is kommunikációs kapcsolatba lépni, illetve, ha elkülönülésre vágyik, a rendszerből ki is kapcsolhatja magát.

Amelyikük megfigyelőként részt kíván venni a Tanács munkájában, egyszerűen bekapcsolódik a résztvevők kommunikációs hálójába és első körben értesül minden ott elhangzott felvetésről, vitáról és megoldási javaslatról.

Aki pedig nem kíván ezzel a jogával élni, annak a titkár által összeállított összefoglaló hozzáférhető a tudásbázisban közvetlenül a Tanácskozás befejezése után.

 A Galaktikus Tanács határozatai egyformán kötelező jelleggel bírnak minden bolygó számára.

A galaktikus évtizedek során hatalmas tudásanyag gyűlt fel a rendszer közepén lévő hatalmas fekete lyukban, amely egyidejűleg az információs hálózat központja is. Ezen keresztül kommunikálnak egymással a bolygók és ezen keresztül érhetnek el olyan információkat, amelyeket a távoli bolygók és csillagok szolgáltatnak a közös tudásbázisba.

-rame-

... Folytatás az Univerzum Novelláskötetben (nyomtatott és e-book - Hősnők Kiadó)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ramekilitanda.blog.hu/api/trackback/id/tr738193624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása